Čez cesto je knjižnica in s tem moj novi raj

Še ena zelo pozitivna lastnost se nahaja na lokaciji, kjer sedaj živim. Pet minut proč od mene je namreč knjižnica. To je bilo nekaj, kar sem tako zelo pogrešala, da bi imela pri roki. Tolikokrat sem želela iti v knjižnico, da najdem, kakšne zanimive knjige pa je bilo vse tako zelo daleč. V tisti vasi je sicer bila neka knjižnica, ampak je bila bolj provizorična knjižnica kakor pa karkoli resnega. Skoraj niso imeli knjig, ki mi me zanimale. Tam sem bila enkrat potem sem pa obupala. 

Sedaj imam pa to skoraj čez cesto. Poleg je še trgovina in drogerija, kar mi je resnično zelo praktično. Vse imam na enem mesti. V resnici imam približno štiri trgovine, ki so od mene oddaljene od pet do deset minut hoje. Boljše si ne bi mogla želeti. No, edino kakšen manjši špar pogrešam, ker je edini v nakupovalnem centru. Ampak ni hudega. Sem se navadila tudi brez tega, da najdem vse, kar potrebujem v teh trgovinah, in ko nujno potrebujem kaj iz Spara, grem enostavno v nakupovalni center in opravim malce večji nakup. Nič hujšega.

Čez cesto je knjižnica in s tem moj novi raj

Danes sem se kočno opravila prvič v knjižnico, da preverim, kaj imajo v njej. Tako dobro je založena, da že vidim, kako se bom izgubljala v njej. Tudi kotiček za branje je zelo lepo urejen in mislim, da bom kar pogosto v tiste kotičku brala kaj prijetnega. Saj mi je ljubše brati doma, ampak včasih mi pa sprememba okolja prav zelo ustreza. Tako, da bo tale knjižnica ve kot dobrodošla na tej lokaciji.