Katere oreščki so dobri za naše telo, če smo športno aktivni

Oreščki niso tisti, ki jih samo občasno grizljamo in nam je lepo in so dobri, zelo dobro tudi delujejo za naše zdravje. Če smo športni tip človeka, pa je potrebno na prehrano še bolj paziti in takrat so za nas dobri oreščki kalorije pri nekaterih pa so tudi dobrodošle. Športniki za svoje telo potrebujejo močno hrano, ki ima veliko hranljivih vrednosti in je polna vitaminov in mineralov.

Kateri pa so tisti oreščki, ki jih je dobro jesti , če smo tekači:

  • Mandlji,
  • pistači,,
  • orehi,
  • indijski oreščki.

Poudarek je na teh štirih, vi pa lahko uživate, kar vse po vrsti, ker so za vaše telo še kako dobri oreščki kalorije pa so zanemarljive.

Mandlji vsebujejo veliko kalcija, magnezija in kalija, ki pa veste, da so dobri za vaše kosti. Mandlji pa imajo tudi odličen vir beljakovin, ki pa jih vsak športnik potrebuje, saj so beljakovine še kako pomembne, da se naše mišice ponovno regenerirajo.

Pističi pa poskrbijo, da se naše mišično tkivo pravilno ohranja, to pa prav zaradi vsebnosti vitamina K in kalija.

Indijski oreščki so vedno dobri in nam dajejo energijo, tako boste poskrbeli za magnezij, to so ti oreščki kalorije pa bodo z ponovnimi treningi kar same pošle.

Najboljši med vsemi pa so orehi. Če bi se ljudje zavedali, da so to čarobni oreščki kalorije pa so pozabljene, potem bi jih jedli vsak dan. Samo ena pest orehov zadostuje, da poskrbite za 91% potrebni vnos omega 3 maščobnih kislin.  Omega 3 maščobne kisline bodo poskrbele za vaša vnetja, vaše telo pa se bo zdravilo in regeneriralo.

Le pojdite v trgovino in si kupite oreščke kalorije bodo same od sebe puhtele od vas, z njimi pa boste zdravi, zadovoljni in ne boste utrujeni. Pojejte vsak dan pest oreškov in vaše zdravje se vam bo izboljšalo in vaše mišice  vam bodo hvaležne.