Neprestano vnetje mehurja in cistoskopija

V mladosti sem imela kar pogosto vnetje mehurja, vendar mladost prispeva k temu, da vse lažje prenesemo. Nisem se obremenjevala veliko z tem, čimprej sem si želela, da se pozdravim, da bolečine nehajo in sem lahko funkcionirala naprej. Potem sem bila noseča, sama nosečnost je bila naporna, tudi vnetje mehurja se je ponovilo, a je na koncu bilo vse ok. Sam porod pa je bil resnično težek, tako je pustil posledice tudi pri meni.

Bolečine pod trebuhom so bile stalne, včasih nisem več vedela, kaj naj naredim, saj je bil izvid urina ok. Na ginekološkem pregledu pa mi je zdravnik rekel, da imam slabe vezi mehurja in da naj grem naprej na pregled. Dokler nisem dobila spet hudi vnetje mehurja, sem na to dobesedno pozabila, ko pa sem spet občutila vse te bolečine, sem si obljubila, da grem na cistoskopijo. 

Vedela sem da pregled ni enostaven, ko sem dobila domov datum pregleda me je začelo skrbeti, takrat sem bila potolažena, da tako dolgo čakaš na določne preglede, ker si ga res nisem želela, a vedela sem, da je potreben, da končno dobim pravo diagnozo za svoj mehur.

Prišel je dan pregleda, bolečine so bile prisotne, prav tako vnetje mehurja. Zdravnik me je opozoril, da se moram paziti, da bom dobila tablete za vnetje mehurja, da pa so vezi slabe in kakšne vaje bi bile nujno potrebne. Samo da sem se jaz rešila pregleda, ki ni čisto nič prijeten. Dva dni sem še čutila pekoč občutek spodaj, potem je minilo.

Izvid sem dobila, sama sebi sem si rekla, da sem srečna, da ni bilo najdenih kakšnih bul, začela sem prebirati zdravstvene knjige in tako sama reševati, da vnetje mehurja ne bi bilo tako pogosto in da bi si ojačala vezi mehurja. Danes sem na dobri poti, res sem bolj pozorna na moje zdravje, premlada sem še, da bi imela te težave.