Oreščki vam lahko pomagajo pri izgubi odvečnih kilogramov

Mnogi se sprašujejo, ali oreščki spadajo med redilna živila ali pa lahko celo pomagajo pri hujšanju. Ta dilema je prisotna že več let. Mnogi ljudje še vedno menijo, da so oreščki izjemno redilni in se jim je dobro izogibati, ker imajo zelo veliko kalorično vrednost. Ob tem pa zanemarjajo dejstvo, da v zaužiti hrani, niso pomembne le kalorije, ki jih dobijo z zaužitjem določene hrane. Zelo pomembno je razmerje med posameznimi hranilnimi sestavinami. Prav od tega je odvisno, ali se bo neko živilo uvrstilo med redilna ali ne.

Oreščki so znani po tem, da so bogati z zdravimi maščobami ter obilico vlaknin, ki povečajo njihovo hranilno vrednost. Njim se lahko oreščki zahvalijo za občutek sitosti, ki nastopi kmalu po zaužitju že manjše količine oreščkov. Oreščki imajo zelo dobro razmerje med kalorično vrednostjo in občutkom sitosti. Nasprotno pa sladkarije potešijo lakoto le za krajši čas. Kasneje pa izzovejo lahko celo napade lakote. Oreščki vas bodo pred napadi lakote zanesljivo obvarovali v zelo veliki meri. Nekateri ljudje so v skrbeh, da jih bodo zaužili preveč naenkrat in bodo s tem vnesli v telo pravo kalorično bombo. Temu se lahko zlahka izognete, če boste upoštevali preprosto pravilo, da jih grizljate čimbolj počasi in ste pozorni na prve znake sitosti.

Vedno več je raziskav, ki potrjujejo, da je skupina ljudi, pri kateri so bili oreščki na vsakodnevnem jedilniku, izgubila do trideset odstotkov več kilogramov v primerjavi s tistimi, ki jih niso uživali. Rezultati so zelo spodbudni, saj kažejo na to, da je zelo priporočljivo imeti oreščke na dnevnem jedilniku. Strah, da se boste z uživanjem oreščkov zredili, je popolnoma odveč. Nasprotno lahko pričakujete, da boste izgubili še kakšen kilogram več, kot ste prvotno načrtovali. Upamo, da smo vas uspeli prepričati, da boste raje posegli po oreščkih kot po sladkarijah.